søndag 23. oktober 2011

Vålerenga om høsten

Fra heimen og opp til Vålerenga har vi en liten klatreetappe som gjør godt for både blodpumpe og beinmuskler.

Kværnertrappa pyntet til høstfest

Ved Vålerenga kirke


Delmål ett denne lørdagsformiddagen i oktober var den årlige fotoutstillinga som Vålerenga historielag arrangerer i kirkestua si. Laila og Liv sitter også som vanlig klar for å hjelpe med slektsfaglige spørsmål.

Utstilling lørdag 22. og søndag 23. oktober kl. 12.00 - 16.00
Etterstadslottet 80 år
Fra bakgårdene på Vålerenga
111 år siden trikken kom til Vålerenga
FØR/NÅ-bilder
Jarlen Kino: Film fra teatervandringa 7. juni
KFUK/KFUM-Speider'n på Vålerenga
Slektsforskning
Emanuel Vigeland
Sætre Kjeksfabrikk
Fotballklubben SOTA                   

Som vanlig interessante temaer for utstillingen, for oss innflyttere er det veldig artig å se at trikken også har gått på Vålerenga. Mange fine bilder fra gamle bakgårder og veldig fint at folk blir oppfordret til å skrive på bildene hvis de vet hvem som er avbildet. Det var også mange klassebilder fra Vålerenga skole som hang der med oppfordring om å skrive navn. Mens vi sto å så på et bilde var det en mann som satt å drakk kaffe rett ved siden av som plutselig fikk øye på seg selv på et av bildene, og han ble så glad. Vi hørte flere som sto å diskuterte bildene med stor innlevelse og hvis vi lurte på noe var det gjerne noen som svarte, her er man ikke redd for å snakke med fremmede.


På vei hjem igjen gikk vi nok en gang forbi Enebakkveien 37b, jeg har alltid synes at huset ser så ensomt ut, står liksom ute alene.


Sett fra Lodalen er det derimot en del av rekka og det er mye hyggeligere. Enebakkveien er forresten en veldig lang vei som går igjennom mange bydeler; Gamle Oslo, Norstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand. Det er også en gammel vei, fra 1866 og akkurat her på Vålerenga er det både boligblokker fra 1930-tallet og småhusbebyggelse fra 1850-årene.I forgrunnen sees NSB sin 379 m lange vognhall hvor de har servicebygg for tog og mange arbeidsplasser.

2 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Kjempekoselig at dere tar turen innom, Greta!!!! Alltid hyggelig å se dere! Og alltid gøy å lese .. hm. det blir jo ikke reisebrev, men vandrebrev! :D

HegeAE sa...

Eit fint bilete av trappa. Haustfarger er nydelege farger. Var ute med minste dattera mi og samla haustblader og brukte dei til stoff-trykk. :)