mandag 10. oktober 2011

Teatertur til Tromsø


I helga var vi i Tromsø for å se Hålogaland teaters oppsetning av The Black Rider. En utrolig fin opplevelse, både skuespillere, musikere og oppsetninga som helhet holder helt inn. Selv om det er Morten Abel som brukes i markedsføringa er ikke dette en Morten Abel konsert hvis noen skulle tro det. Dette er et samarbeid mellom Tom Waits, William Burroughs og Robert Wilson og et gammelt tysk folkeeventyr.

Det handler om en ung gutt som inngår en pakt med djevelen for å få magiske kuler som treffer alt han sikter på. Wilson får Waits til å skrive musikk og Burroughs skriver tekster og kutter opp historien og setter den sammen igjen. It's a sad little story with a brutal end.

Tom Waits gir ikke tillatelse til å oversette sangtekstene, men Burroughs sine dikt er omsatt til nordnorsk av Ragnar Olsen. Blandinga av engelsk sang og nordnorsk poesi sammen med Wilson sin tablåaktige oppsetning gjør dette til en hel forestilling. Regissøren må også nevnes, Sigrid Strøm Reibo heter hun, veldig dyktig ung regissør som vi nok kommer til å se mer av. Og sjelden har vi sett en sluere djævel enn Morten Abel.


Det var høstlig vær, men stort sett oppholdsvær så vi fikk oss et par spaserturer. Noen har sørget for at de fleste statuer/byster i byen er med på Rosasløyfeaksjonen.


Her er barneskolen min, Gyllenborg, nyoppusset og fin. Og selv om det kom litt sne på lørdag så var det borte igjen på søndags formiddag.

Melisdrysset på fjelltoppene varsler om at vinteren er på vei

Ingen kommentarer: