søndag 1. juli 2012

God gammeldags bilturferie

Egentlig skulle vi på togtur i Tyskland, men med ny bil og GPS (fru Garmin) ville Gemalen på biltur. Greit det bare jeg slipper å kjøre Autobahn. Det gikk nesten, og det finnes da mange andre veier i Tyskland som er mye hyggeligere.

Den Gamle by i Aarhus
Turen startet med Stena Saga og det skal jeg forbigå i stillhet, vi tar Super Speeden neste gang for å si det sånn.


Det skjeve hus
 Etter noen dager hos Bjørg i Aalbæk dro vi til Aarhus. Har hørt så mye om Den Gamle by der, men når bytter vi ut København med en annen dansk by? Nå var det liksom på veien og vi fikk oss en god spasertur i byen og kan underskrive på at det er hyggelig. Både den fjerne historien og ikke minst den nærere, det er morsomt å se det man selv husker også.


Nær historie, gate fra 1960-tallet
 
 I butikkgatene var det mange fine skilt å se, her er det en tobakkshandler hvor man også laget egen tobakk. Sylindrene er tobakkspølser som ble klippet opp i passe stykker, for tygging.
Skredder

Bokhandler

Blikkenslager

Det var i Aarhus dette symbolet oppsto


Videre gikk turen sørover, vi ville egentlig til Sylt, men over dit går det kun tog. Vi forsto ikke det før fru Garmin ba oss om å kjøre ombord i ferga. Før det kjørte vi over demninga til Rømø og det var verdt bomturen. Dette var så nært Sylt som vi kom, masse sauer og endeløse flate jorder og; vind!

Vi ankom Husum og fikk fint hotellrom og ruslet litt rundt i byen. Vi skulle ikke så mye annet enn å overnatte, men siden vi var innom byen i fjor var det hyggelig å se litt mer av den.

Måtte ha med dette pga årstallet, 300 år eldre enn meg

Litt mer vann i kanalen nå enn sist vi var herPå vei mot Potsdam måtte vi ut på Autobahn og jeg må si at 130 km/t er i meste laget for meg. Jeg har opplevd det før og da kjørte jeg selv til og med, men da var det lite trafikk. Nå var det enormt mye trailere og når de begynner å kjøre forbi hverandre så blir det mange farlige situasjoner. Gemalen var forståelsesfull og dempet farta til 120, da gikk det bedre.Det var deilig å komme til stille rolige Potsdam og ikke minst var vi så heldig at hotellet vi hadde bestilt lå i bydelen Babelsberg. En liten småby i byen og det synes vi alltid er hyggelig, folk er ikke så lei av turister på slike steder.
Så var det jo fotballkamp på puben og det hjalp jo veldig på stemninga at Tyskland vant.

Hotellet vårt

 
 fortsettelse følger...

3 kommentarer:

Heidi sa...

Veldig fine skilt, spesielt ett av dem! ;o)

Jeg er heller ikke spesielt fan av å kjøre på Autobahn...

Greta sa...

Var jo en spesiell grunn til at jeg tok det med, man kjenner jo sine lesere :-)

Heidi sa...

Hehe ;o)