søndag 29. mars 2009

Er det våren som kommer nå da?


Nå er det like før vi kan si som Karin Boye; Ja visst gör det ont när knoppar brister.

Søndagsturen vår i dag gikk til Frogner, Lille Frogner gård for å være helt nøyaktig. Oslo byleksikon sier: "her på Frognerbjerget anla kjøpmann Halvor Tønsberg i 1751 en liten hage, kalt Tønsberghaugen, senere Lille Frogner. I 1794 ble den arvefestet av Bernt Anker til generalkrigskommisær Fredrik Gottschalch Haxthausen." Huset er fredet, restaurert i 1981 og nå er det Galleri Haaken som holder til her. Og det var akkurat derfor vi skulle dit.


For akkurat i disse dager er det en utstilling av malerier der, maleren er en ung mann fra Kristiansand som heter Frank Brunner. Jeg så en reportasje i avisen som var illustrert med bildet nedenfor og tenkte med en gang at dette måtte jeg bare se. Og det var enda bedre enn jeg hadde håpet på, og de andre bildene var også vel verdt å se.


Vi gikk litt rundt på Frogner og jeg ble veldig overrasket over hvor kuppert det var der, har alltid tenkt at det var helt flatt der bak slottet. For å fortsette å sitere Oslo byleksikon: "Frognerstrøket er preget av villaeiendommer fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet og leiegårder fra 1890-årene. "
Vi merket oss at mange av leiegårdene lignet på bygninger vi ser i København, bare at her var de to -tre etager lavere.
Vel hjemme igjen debuterte vi på vår nye veranda, nå har vi vedtatt at våren er på vei...

1 kommentar:

Laila N. Christiansen sa...

Ser bra ut Greta, den verandaen kan hjelpe til med gode ideer til slektsforskerdager osv osv osv ...