søndag 15. mars 2009

Nybygg i Bjørvika


I går var vi to av 2 500 mennesker som var innom Frosken på Tullinløkka for å studere forslagene til nytt Munch-museum med Stenersensamlingen og nytt Deichmanske bibliotek. Det var mye rart der, mye fri fantasi og kreativitet, og noen gode forslag.

Men før vi kom så langt gikk vi innom Bjørvika for å se området som skal bebygges. Hjemmefra og ned til Operaen går vi Bispegata ca 15 minutter så dette er vårt nærområde så selvfølgelig er vi interessert i hva det blir til. Vi er litt bekymret for at siktlinja fra middelalderbyen til Akershus Slott blir borte og dermed blir jo noe av historien også borte for det var jo sånn det var engang; man så Slottet fra Mariakirken.

Det blir jo eventuelt bebyggelsen på Sørenga som tar bort utsikten, men blir Munch-museet for høyt så blir også blokkene høyere, alt hører sammen med alt.

Mange av arkitektene hadde nok som første prioritet å overskygge Operaen, mens andre hadde tenkt på at det de laget skulle passe til det som allerede er der. Jeg likte tanken bak Girls on the Bridge, men den blir for stor og dominerende så jeg likte Munch Island bedre.
På biblioteksida likte jeg 7777 og Bookstand , men den var litt for høy, eller kanskje Meeting place divercity, som dere forstår det var ikke lett å bestemme seg for noe. Veldig krevende å skulle ta innover seg så mye på kort tid også, men førsteinntrykket er jo også viktig.

Anbefaler alle som kan å ta en tur, eller for dere andre se her: haveiendom

Ingen kommentarer: