fredag 6. mars 2009

Krysning

Jeg blir inspirert av andre bloggere hele tiden og noen ganger blir det et innlegg av det også. Nok en gang er det Torill, som i sin tur var inspirert av en annen, som snakket om krysning av slektslinjer.
Her har jeg også en historie; min farmor kom til Honningsvåg fra Alta ca 1911. I Honningsvåg traff hun en kjekk kar og det gikk ikke verre enn at det ble en liten jente av det, hun er født i 1913. Det ble ikke noe giftemål mellom dem fordi min farfar kom til byen og vant Maries hjerte. De giftet seg i 1916 og fikk seks barn hvorav fem vokste opp, eldste jenta vokste også opp som fullverdig del av ungeflokken. Da den nesteldste jenta også ble gravid utenfor ekteskap, to ganger, ble de ungene også med i flokken som likeverdige. Tøff dame den farmora mi.
Så er det at jeg, slektsforskeren kommer inn i bildet, fordi jeg finner ut at han som var sammen med min farmor i 1912 var søskenebarn av min morfar! Dvs at pappas eldste søster er tremenning til min mor, som igjen vil si at jeg er firmenning med mine kusiner!
Disse detaljene var det ingen som kjente til før jeg fant det, men det var ingen hemmelighet at hun var farmors private, farfar hadde også en privat og den familien har jeg også hatt kontakt med de seinere åra. Ble ikke noe mer utav det, men vi vet nå om hverandre i alle fall.
Ja, ja det var nå en artig historie.....

1 kommentar:

Viggers sa...

Morsom historie om krysning i flere plan. Faktisk mer komplisert enn det jeg skrev og mitt søskenbarn, tante Hedvig:
http://tidogrom.blogspot.com/2009/02/tante-hedvigs-frste-historie.html

Det finnes nok utallige slike historier, og din var virkelig søt.